Berichten sturen aan contactpersonen

Dit artikel betreft Caseware PBC+.

Meer informatie over Caseware PBC+

Onder iedere vraag kunt u reacties of opmerkingen plaatsen om bijvoorbeeld uitleg te vragen of aan te geven welke bestanden u nog mist.

Een reactie plaatsen:

  1. Ga naar de vraag waar u een reactie wilt toevoegen.

  2. Onder iedere vraag is een tekstveld opgenomen voor een reactie.

Zowel contactpersonen als personeelsleden kunnen reacties plaatsen en zo berichten aan elkaar sturen over de vragenlijst. De initialen van de gebruiker, de datum en alle interacties worden getoond.

Klik op Meer acties () en u heeft nog de keuze om reacties te Bewerken of Verwijderen. Ook bij bewerkte en verwijderde reacties wordt de tijd nog getoond. Als een reactie verwijderd is wordt dat ook getoond, samen met de tijd wanneer de reactie is verwijderd.

Informatie over het bewerken of verwijderen van een reactie is alleen zichtbaar voor personeel. Contactpersonen zien deze informatie niet.

Vanuit het menu Meer opties kunt u reacties bewerken en verwijderen.

Tussen de reacties wordt ook de geschiedenis getoond van de vraag. Zo wordt getoond welke acties zijn uitgevoerd; wanneer en door wie.

  • De vraag is naar contactpersonen verstuurd

  • De contactpersoon reageert op de vraag

  • De contactpersoon heeft de vraag beantwoord

  • Het antwoord is geaccepteerd

  • Het antwoord is teruggestuurd

Afgelopen gebeurtenissen bij deze vraag.

Als u alleen de gebeurtenissen wilt weergeven zonder de reacties, ga dan bovenaan de pagina onder Meer acties () naar Reacties verbergen.