Printopties voor de jaarrekening instellen

Als u op de Printknop klikt () wordt het document opnieuw geopend in een PDF-bestand. Vanuit dat bestand kunt u de jaarrekening printen of opslaan als PDF.

De printopties instellen:

 1. Ga in de Documentnavigatie naar Instellingen () | Printinstellingen voor document.

  U kunt deze optie alleen gebruiken voor items die u toevoegt aan de jaarrekening, niet voor al ingestelde items. Voor meer informatie, zie Hoofdstukken toevoegen in de jaarrekening.

  Let op: Voor de standaard hoofdstukken in het document kunt u alleen de printinstellingen wijzigen in de kantoorlaag. Om toegang te krijgen tot de template heeft u de rol Beheerder instellingen nodig. Zie De kantoorlaag beheren voor meer informatie.

 2. Als u de printopties voor specificaties wilt instellen, ga dan naar Instellingen () | Instellingen voor specificaties.

  Als u voor een ander hoofdstuk in de jaarrekening printopties wilt instellen, ga dan naar Meer acties () | Pas printinstellingen aan.

  Als u voor een bepaalde pagina printopties wilt instellen, ga dan naar Meer acties () | Printinstellingen.

 3. Geef de opties in voor het briefhoofd, de paginagrootte en de marges.

  Let op dat de briefhoofden in de jaarrekening niet automatisch worden aangepast naar de paginamarges. De paginamarges moet handmatig worden aangepast om te zorgen dat de tekst in het document niet over het briefhoofd heen loopt.

  Als het briefhoofd alleen op de eerste pagina wordt getoond kunt u nog een pagina-einde invoegen en andere marges instellen voor de andere pagina's.

 4. Als u een watermerk wilt invoegen, vink de optie Watermerk toevoegen aan.

  In het tekstveld onder de optie kunt u de tekst invoeren.

 5. Klik op Liggend om de afdrukstand te wijzigen.

  De standaard afdrukstand staat ingesteld op Staand.

 6. Als u wilt dat de paginanummering pas na de inhoudsopgave begint, haal dan het vinkje weg bij Inhoudsopgave meenemen in paginanummering.

 7. In the Notes Print Settings, select Hide sub-level headings with only one note if you want to automatically hide sub-level headings for notes when there are no subsequent notes in the group.

  For example, if note 1 includes a subnote 1.a and there is no 1.b, 1.c notes, etc., then the note heading of subnote 1.a does not display in the PDF output. Only the content of that note displays.