Technische support

Met CaseWare Support bieden wij een breed scala aan opties en toegang tot een hoogstaande en snelle technische ondersteuning.

Voordat u contact opneemt met onze medewerkers, raadpleeg eerst de help en onze supportpagina. Houd ook de website van CaseWare in de gaten voor de meest recente probleemoplossingen en technische informatie.

Mocht u de oplossing voor uw probleem niet kunnen vinden, neem dan contact op met onze Supportafdeling. Op onze website vindt u de contactgegevens.

Wat u nodig heeft als u contact met ons opneemt

Als u contact opneemt met de Technische Ondersteuning van CaseWare® zorg dan dat u bij uw computer zit en uw documentatie bij de hand heeft. Onze medewerkers kunnen u vragen de volgende informatie te verstrekken:

  1. Uw klantnummer.

  2. Het versienummer van het product. Deze kunt u vinden in het Help menu onder Info.

  3. Welke computerhardware u gebruikt.

  4. Het softwarenummer van uw versie van Microsoft Windows.

  5. De exacte tekst van eventuele meldingen die op uw scherm verschijnen.

  6. Een beschrijving van wat er gebeurd is en wat u aan het doen was toen het probleem zich voordeed.

  7. Hoe u het probleem probeerde op te lossen.

Neem contact met ons op

Mocht u opmerkingen of suggesties hebben over onze software of deze handleiding dan horen wij dat graag van u. Als gebruiker van onze producten heeft u een uniek perspectief op ons product om idee├źn te bieden die invloed kunnen hebben op de toekomstige versies van dit product of onze andere producten. U kunt op verschillende manieren contact opnemen met onze teams om enige opmerkingen door te geven. Zie onze website voor meer informatie.