De kantoorlaag beheren

Wanneer een nieuwe opdracht wordt aangemaakt is deze gebaseerd op een template. De template wordt gemaakt en beheerd door Caseware ontwikkelaars.

Kantoorlaagbeheerders zijn gebruikers met de rol Beheerder instellingen. Zij kunnen met deze rol de inhoud van het standaard product aanpassen zodat het beter aansluit bij de wensen van de organisatie. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een bedrijfslogo toevoegen. Voor meer informatie over rollen, zie Standaardrollen en Beveiligingsrollen toewijzen.

Voor aanpassingen aan de kantoorlaag kunnen deze beheerders bijvoorbeeld de standaard inhoud aanpassen of juist dingen toevoegen of weglaten.

Concepten en workflows

Neem voordat u begint nog even de concepten en workflows door van het templatebeheer.

  • Producttemplate - het template waar de standaard inhoud voor het product in staat.

  • Concept - de template die u op dit moment aan het aanpassen bent voor uw organisatie.

  • Gearchiveerde template - er wordt automatisch een gearchiveerde template aangemaakt als het concept is gepubliceerd. De gearchiveerde templates kunnen niet worden verwijderd. Zo kan een beter overzicht behouden worden van alle vorige templates.

  • Kantoorlaag - dit is de template die als laatste gepubliceerd is en daarmee de template die op het moment door uw organisatie wordt gebruikt om opdrachten te maken.

In het figuur hieronder staat de algemene workflow om de kantoorlaag te beheren.

Als u geen kantoorlaag heeft moet u eerst een concept aanmaken. U kunt dan wijzigingen aanbrengen die beter bij uw organisatie passen. Controleer of alles naar wens is en publiceer het concept.

Als u al wel een kantoorlaag heeft kunt u:

Als u niet tevreden bent met het concept waar u aan werkt kunt u deze verwijderen en: