Rekeningen toewijzen aan groepen

Het kan soms gebeuren dat het icoon voor Rekeningen toewijzen een waarschuwing geeft () als u de saldibalans heeft geïmporteerd. De waarschuwing geeft aan dat er een of meerdere rekeningen niet goed zijn toegewezen aan de groepen. Deze melding komt ook op als u handmatig een of meer rekeningen toevoegt. Het icoontje toont meteen hoeveel rekeningen niet zijn toegewezen: ().

De pagina Rekeningen toewijzen.

Rekeningen die niet toegewezen zijn moeten handmatig worden gemapt aan de juiste groep zodat uw financiële gegevens over de gehele opdracht correct worden weergegeven.

Een rekening toewijzen aan een groep:

  1. Klik op het icoontje Rekeningen toewijzen () rechts bovenin de pagina.

  2. U kunt u naar de pagina gaan door op het tabblad in het linkerpaneel te klikken.

    Op de pagina worden de niet-toegewezen rekeningen getoond onder Niet-toegewezen. Het is mogelijk dat er Suggesties worden gegeven aan welke groep de rekening gekoppeld kan worden.

    Rekeningen toewijzen.

  3. Selecteer de groep waar u de rekening aan wilt toewijzen.

  4. U kunt de rekening ook van de sectie Niet-toegewezen naar een groep slepen. Gebruik het zoekveld om de groep te zoeken die u nodig heeft.

    Op groepen zoeken.

Als u een groep selecteert wordt een melding onder in beeld weergegeven. U kunt de toewijzing nog ongedaan maken. Klik op de knop Ongedaan in de melding.

Melding die opkomt als een rekening is toegewezen aan een groep.