Activiteiten in Cloud en de bestandsgeschiedenis inzien

In Caseware Cloud kunt u activiteiten en wijzigingen in het systeem bijhouden. Denk hierbij aan bestanden die geüpload zijn, veranderingen gedaan aan de beveiligingsinstellingen en andere activiteiten van gebruikers. Al deze activiteiten worden in Cloud opgeslagen. Ook wijzigingen aan bestanden kunnen worden nagekeken, waarmee u ongewenste wijzigingen aan de bestanden kunt voorkomen.

Bekijk systeemactiviteiten

Voor alle soorten wijzigingen of activiteiten in Cloud worden Systeemactiviteiten aangemaakt. Hierin ziet u direct welke bestanden zijn geüpload, of er wijzigingen zijn doorgevoerd in de beveiligingsinstellingen, nieuwe berichten die zijn geplaatst en andere activiteiten van gebruikers.

Systeemactiviteiten bekijken:

  1. Open de pagina Activiteiten in het Cloudmenu.

  2. Selecteer een entiteit om alleen de activiteiten binnen die entiteit te bekijken.

  3. Klik in het Activiteitenmenu op Systeemactiviteiten.

    Activities drop-down dispolaying System Activities

Bekijk bestandsgeschiedenis

Als er veranderingen zijn aangebracht in bestanden kunt u deze nog herzien. Hiermee kunt u ongewenste wijzigingen voorkomen en u kunt zien wie in het bestand aan het werk is.

In Cloud worden oudere versies van geüploade bestanden behouden. Als een nieuwe versie van een bestand niet klopt kunt u altijd terugschakelen naar een eerdere versie van dat bestand. Voor meer informatie, zie Herstel een eerdere versie van een bestand.

Bestandsgeschiedenis bekijken:

  1. Bekijk de bestandsgeschiedenis via de pagina Bestanden. Voor de geschiedenis van opdrachten gaat u naar de pagina waar de opdracht staat (zoals de pagina Working Papers of Samenstel).

  2. Selecteer het gewenste bestand.

  3. In het detailvenster gaat u naar Geschiedenis.

    File History in the file details pane