Instellingen - Integratie

API-instellingen

In Cloud is het mogelijk een API-integratie op te zetten met externe applicaties. U kunt een maximum aantal van 5 API-clients aanmaken voor uw organisatie. Wij raden aan om per client één applicatie te koppelen.

Zodra de externe apps zijn geïntegreerd, wordt via het gebruik van API-tokens klantinformatie opgehaald en automatisch geüpdate in Cloud. De API-tokens worden gebruikt door de ontwikkelaars om het integratieproces te valideren.

Een nieuwe API-client aanmaken:

 1. U heeft de rol Beheerder instellingen nodig of vergelijkbare machtigingen.

 2. Ga in het Cloudmenu () naar Instellingen | Integratie | API Instellingen.

 3. Geef een naam in het veld Client alias zodat u direct kunt zien om welke externe applicatie het gaat, zoals de naam van de app.

 4. Klik op Client genereren.

  Er opent een venster met details van de nieuwe API-client.

 5. Kopieer het client-ID en het geheim naar bijv. een tekstdocument zodat u deze later weer terug kunt vinden. Het clientgeheim wordt namelijk niet nog een keer getoond.Klik op Sluiten.

 6. De API-client is nu aangemaakt.

  • Bewerken:Wijzig de client alias.
  • Verwijderen:De API-client wordt verwijderd.
  • Reset Client Secret: Een nieuw cliëntgeheim aanmaken.We raden aan het cliëntgeheim regelmatig bij te werken voor de beveiliging. Werk dan ook de externe applicatie bij die het vorige cliëntgeheim nog gebruikten.
 7. Geef het cliënt-ID en het cliëntgeheim door aan de beheerder van uw organisatie zodat zij een API-token kunnen aanmaken.