Opmaak tabelranden instellen in dynamische tabel

In de jaarrekening vindt u de optie Opmaak tabelranden. Hiermee kunt u de stijl van de tabel aanpassen.

De opmaak van dynamische tabellen instellen:

 1. In de jaarrekening ziet u links in de documentnavigatie het tandwiel. Klik hier op en ga naar Documentinstellingen () | Opmaak tabelranden.

  De optie Opmaak tabelranden.

 2. Er opent een venster met verschillende opties voor de stijlen van de tabel. Deze kunnen geselecteerd worden voor de tabelkoppen en de Totalenrijen.

  Instellingen voor de opmaak van de dynamische tabel

 3. Klik op Gebruik een andere rand voor de EIND TOTAAL rijen en er verschijnen nieuwe opties om deze rijen een aparte opmaak te geven.

 4. Voor de onderste rijen kunt u nog de optie Voeg een rand toe aan de laatste rij in iedere tabel selecteren en de gewenste opmaak aanklikken.

  Deze geselecteerde opmaak wordt dan alleen toegepast op de laatste rij voor de totaalrij. Als de laatste rij in de tabel wel een totaalrij is, dan wordt de opmaak toegepast geselecteerd onder de optie totalenrijen.

 5. Under DESCRIPTION COLUMN, If you do not want underlines and overlines to apply to description columns, deselect Overline and underline description columns.

 6. Wilt u de opmaak die u zelf heeft toegepast weer verwijderen aan een dynamische tabel, vink dan de optie tabel aanpassingen overschrijven aan.

  Deze optie verwijdert alleen vorige wijzigingen. Het blijft altijd mogelijk om de opmaak weer te wijzigen.

 7. Klik op Toepassen.