De saldibalans importeren vanuit een andere opdracht

Als deze optie ingeschakeld is in uw product is het mogelijk om de saldibalans vanuit een andere opdracht te importeren.

Import vanuit opdracht op de Datapagina.

Tips:

  • Als u wilt importeren vanuit een opdracht in een andere Cloud-app, dan heeft u toegang nodig tot zowel die app en de entiteit waar het bestand in staat. Voor meer informatie, zie Beveiligingsinstellingen

  • Gegevens worden automatisch toegewezen. De gegevens in de kolom Huidig jaar, bijvoorbeeld, worden vanuit de bron automatisch geïmporteerd naar de kolom Huidig jaar in de doelopdracht.

  • Zodra de gegevens zijn geïmporteerd wordt het jaareinde van de doelopdracht automatisch aangepast zodat deze gelijk is aan die van de bron.

  • Referenties en issues worden niet meegenomen in de import.

  • Bij het importeren vanuit een geconsolideerde opdracht worden alleen de gegevens van de moederonderneming meegenomen.

  • Als de mappingen van de bron en het doel niet of gedeeltelijk niet overeenkomen, kunt u in het tabblad Rekeningen toewijzigen nog handmatig de overgebleven rekeningen toewijzen. Voor meer informatie, zie Rekeningen toewijzen aan groepen.

Ook na het importeren van de gegevens is het altijd mogelijk de saldibalans opnieuw te importeren. Ga naar de Datapagina, klik op Importeren en kies uit de beschikbare opties:

  • Saldibalans opnieuw importeren - Importeer de gegevens opnieuw via dezelfde importmethode. Als u bijvoorbeeld uw gegevens via Exact Online heeft geïmporteerd wordt Exact opnieuw geopend bij het opnieuw importeren.

  • Opnieuw importeren vanuit andere bron - Importeer de gegevens opnieuw via een andere methode. Bijvoorbeeld, u heeft eerst uw gegevens via Exact geïmporteerd maar u wilt nu de saldibalans vanuit een .csv-bestand importeren.

Gegevens worden opgehaald en gekoppeld via het rekeningnummer en de naam van de rekening. Saldi voor overeenkomende rekeningen worden overschreven met de nieuwe gegevens. Rekeningen die alleen in de oude import terugkwamen en niet in de nieuwe import worden verwijderd.

Let op:In opdrachten aangemaakt voor een volgende periode worden de saldi van voorgaande jaren niet overschreven of verwijderd via een herimport.

De saldibalans importeren vanuit een andere opdracht:

  1. Ga in uw opdracht naar de pagina Data en selecteer in het tabblad Importeren de optie Opdracht.

    Er verschijnt een melding in beeld om de importmethode te bevestigen, aangezien u de rapportagedatum na voltooiing van de import niet meer kunt wijzigen.

    Als u de importmethode bevestigt opent het venster Opdracht zoeken die de lijst met beschikbare opdrachten in de entiteit laat zien.

    Venster Opdracht zoeken

  2. Kies vanuit de lijst de opdracht waar u de saldibalans uit wilt importeren.

    U kunt slechts één opdracht kiezen.

    Tip: Als u een opdracht zoekt die in een andere entiteit staat, vink dan de optie Zoek in alle entiteiten aan.

  3. Klik op Bevestigen.

    De rekeningen en groepen tonen nu de gegevens uit de geïmporteerde saldibalans.