De eigenaar van een entiteit veranderen

Gebruikers met de rol Eigenaar beheren alle gegevens in hun entiteit. Ze kunnen andere gebruikers, medewerkers en contactpersonen, toegang geven en alle bestanden en activiteiten beheren.

Het kan gebeuren dat gebruikers andere entiteiten onder zich krijgen en dat de rol van Eigenaar aan een andere medewerker moet worden toegewezen.

Een rol voor een entiteit toewijzen aan gebruikers

De rol van Eigenaar kan worden toegewezen aan medewerkers zodat ze beheerdersrechten hebben voor entiteiten. U kunt meerdere gebruikers de rol Eigenaar geven.

Toegang geven tot een entiteit:

  1. U heeft de rol Eigenaar nodig of vergelijkbare machtigingen voor de entiteit.

  2. Ga naar het Cloudmenu () en klik op Entiteiten.

  3. Selecteer de entiteit waar u toegang toe wilt geven en klik op Deel ().

    Het icoon Deel op de entiteitenpagina.

  4. Geef aan welke groepen, medewerkers of contactpersonen u toegang wilt geven tot de entiteit. Klik dan op Rollen toewijzen (#) en kies de rol die u wilt toekennen. Als de gebruiker bepaalde rollen al heeft door eerdere toewijzingen verschijnen deze onder Overgenomen.

    Kies de rol die u wilt toewijzen aan uw gebruiker of groep.

  5. Klik op Deel.

U heeft nu de rol Eigenaar aan een medewerker toegewezen. Deze medewerker kan nu andere gebruikers toegang geven tot de entiteit en alle inhoud daarin. De eigenaar kan ook activiteiten en bestanden aanmaken. wijzigen en verwijderen in de specifieke entiteit.

Een rol voor een entiteit van een gebruiker verwijderen

Een rol kan op dezelfde manier ook weer verwijderd worden. U hoeft alleen maar het vakje voor de rol in het venster Delen te deselecteren en de overdracht van eigenaarschap is voltooid.

Een rol voor entiteiten verwijderen van een gebruiker of groep:

Als u in plaats van gebruikers Contactpersonen of Groepen van een entiteit wilt verwijderen gaat u in het Cloudmenu naar deze pagina's.

  1. U heeft de rol Eigenaar nodig of vergelijkbare machtigingen voor de entiteit.

  2. Ga in het Cloudmenu naar de pagina Personeel.

  3. Selecteer de gebruiker of de groep waar u de rol van wilt verwijderen en klik op Meer Acties | Toewijzen aan entiteiten.

    Toewijzen aan entiteiten.

  4. In het venster dat opent kunt u de entiteit selecteren en de vinkjes weghalen bij de rollen die u wilt verwijderen.

    Deselecteer de rol om deze van de gebruiker te verwijderen voor de entiteit. Als de gebruiker machtigingen kwijtraakt worden deze in het geel gemarkeerd en is de tekst doorgestreept.

  5. Klik op Deel om de wijzigingen op te slaan.

U heeft nu de rol Eigenaar verwijderd voor een medewerker. Deze medewerker kan nu niet meer gebruikers toegang geven tot de entiteit en activiteiten en bestanden niet meer aanmaken, wijzigen of verwijderen.